fbpx
De kwaliteit van een slogan voor je bedrijf, campagne of kortstondige actie heeft een grote impact op het succes van de activiteiten. Hoewel er geen harde conversiecijfers aan toe te eigenen zijn, is het bepalend voor de mate van interesse in de aanbieding. Zodra de interesse is gewekt, doen de afbeelding, de tekst en het aanbod de rest.
wat-houdt-een-goede-slogan-in

Wat is een slogan?

Een slogan fungeert net als de ondertitel van een film of boek. Het geeft een beetje extra duiding en bevat naast de activiteiten van het bedrijf ook een bepaalde richting van het werk. Dit wordt ook wel de ‘hook’ genoemd. Deze hook, phrase, tagline, headline of reclamezin is na de bedrijfsnaam vaak de allereerste marketinguiting die de aandacht van het publiek trekt. De slogan weerspiegelt het DNA van het bedrijf en bevat idealiter een bepaalde dubbelzinnigheid. Zo heeft bijvoorbeeld Coca-Cola “Open Happiness”, Nike “Just Do It”, Apple “Think Different” en is “Because You’re Worth It” de slogan van L’Oreal. Alle voorbeelden zijn een verwezenlijking van het DNA van het bedrijf én benoemen impliciet de oplossing die zij de afnemer aanbieden. Vind hier enkele mooie voorbeelden van zeer herkenbare slogans.

Hoe ziet een goede reclamezin eruit?

Een goede slogan:

  • Is vaak maar enkele woorden
  • Bevat de taal van de doelgroep
  • Is positief
  • Heeft geen plaats voor ‘niemand’, ‘niet’, ‘nooit’, ‘geen’ en ‘weinig’
  • Heeft een actief karakter
  • Bevat het liefst een beetje humor of dubbelzinnigheid
  • Omschrijft de oplossing die het bedrijf biedt

Dat laatste maakt of breekt een goede ‘hook’. Het is namelijk niet de bedoeling dat de platte werkzaamheden worden benoemd, maar de hogere, filosofische boodschap. Zo zorgt een accountantskantoor niet voor “het optellen en aftrekken van rekeningen voor de financiële administratie van bedrijven”, maar zorgt het voor “een stressvrij financieel bestaan van de ondernemer”. En dat voor een prima prijs. Natuurlijk.

Op zoek naar een slogan voor je bedrijf of campagne? Lees ‘ns verder op Concepten voor Campagnes voor creatieve concepten die opvallen. Check Adverteren op Social Media als je liever direct een promotiecampagne wil lanceren.