fbpx

Snel adverteren op facebook en instagram: een stappenplan

Snel adverteren op facebook en instagram: een stappenplan

Jij als ondernemer of als marketingafdeling wil snel adverteren op facebook en/of op Instagram. Je hebt namelijk een waan-zinnig nieuwe dienst, product of actie dat liever gisteren dan vandaag kenbaar moet worden gemaakt aan de juiste doelgroepen. Misschien is hetgeen wat je wil promoten wel erg actueel of is het maar een bepaalde tijd geldig. Jij hebt geen tijd om via tutorials en het helpcentrum van Facebook de campagnes in te richten. Het moet nu, snel en in 1x goed.
snel-adverteren-op-facebook-en-instagram-1080x1080

Snel adverteren

Hoe dan ook: Jij wil een grote groep mensen bereiken, buiten je eigen netwerk. Een voordeel: Jij kunt de content zelf snel creëren en aanleveren, maar bent haastig op zoek naar een online marketing zzp’er die de promotiecampagne kan inrichten en uiteindelijk lanceert. Een online marketingbureau is simpelweg te druk en/of te duur. Hieronder een stappenplan voor de briefing en het aanleveren van alle input en advertentiemateriaal.

Wat moet ik minimaal aanleveren om snel te adverteren op Facebook en Instagram?

Doelgroepen

Weet je precies welk publiek jouw dienst, product of actie zo snel als mogelijk onder ogen moet krijgen? Top! Weet je het nog niet? Omschrijf dan in je briefing jouw gewenste publiek aan de hand van de volgende kenmerken: Geslacht, Leeftijd, Woonplaats, Hobby’s, Sport, Interesses, Lidmaatschappen en Opleidingsniveau.

Landingspagina

Naar welke pagina leiden de advertenties? Deze pagina moét waardevolle informatie bevatten voor het publiek dat de pagina bezoekt. Zorg dat het publiek op deze pagina wordt getriggerd om een actie uit te voeren. Denk aan het contact opnemen per e-mail of telefoon, een formulier invullen of andere gegevens achter te laten. Deze mensen tonen interesse in de informatie die je toont, dus zorg dat jij erachter komt wie dit zijn of laat ze de gewenste actie uitvoeren.

Visuals

Heb je afbeeldingen of video’s beschikbaar van je dienst, product of actie? Super! Stuur ze zo snel als mogelijk op, zodat ik kan kijken of deze content geschikt is voor een promotiecampagne. Stuur altijd minimaal twee varianten van het materiaal. Heb je er maar 1 beschikbaar, geen probleem. Dan starten we daarmee en creëren we zo snel als mogelijk een tweede. In alle gevallen zien we graag vierkante content.

Copy

Iedere advertentie moet naast een duidelijke visual ook een wervende tekst bevatten. Lever ook deze zo snel als mogelijk aan, zodat het inrichten van de campagne kan beginnen. Zorg voor een wat langere tekst van zo’n 2/3 korte zinnen en een wervende titel van enkele woorden.

Mediabudget

Het mediabudget is het geld waarmee wordt geadverteerd. Weet je niet hoeveel mediabudget je vrij moet maken? Geen probleem, daar geef ik een indicatie van. Maar dan moeten we wel eerst de doelgroepen gecreëerd hebben. Hoe groter de doelgroepen, hoe meer mediabudget er nodig is.

Toegang pagina

Om te kunnen adverteren vanuit de pagina heb ik toestemming nodig. Zodra we samen aan de slag gaan, stuur ik je een uitnodiging om een paginarol toegekend te krijgen.

Periode

Heeft de promotie een harde einddatum? Laat het weten. Naast de doelgroepgrootte heeft ook de campagneperiode invloed op de hoogte van het mediabudget.

Wil je snel adverteren op Facebook en Instagram?

Neem zo snel als mogelijk contact op.

Op zoek naar een slogan voor je bedrijf of campagne? Lees ‘ns verder op Concepten voor Campagnes voor creatieve concepten die opvallen. Check Adverteren op Social Media als je liever direct een uitgebreide promotiecampagne wil lanceren.