fbpx

Beste moment om te posten op social media in 2022

Beste moment om te posten op social media in 2022

Wat is nu het beste moment om te posten op Social Media in 2022? Je stopt veel tijd in de creatie van een bericht, maar komt niet veel verder dan wat likes en hier en daar een comment. En dat terwijl je toch wel een aanzienlijk aantal volgers hebt. Helaas werken de algoritmes zo dat jouw volgers nooit allemaal jouw post onder ogen krijgen. Frustrerend, helemaal omdat je tijd schaars is. Gelukkig is hier wat aan te doen.
beste-moment-om-te-posten-op-social-media

Waarom publiceren op het beste moment?

Het komt erop neer dat je het algoritme een beetje moet helpen om jouw content te waarderen. Immers, een Social post met relatief veel likes en comments zal uiteindelijk aan meer platformgebruikers worden getoond. Zie het als een potentiële zomerhit: het nummer wordt eerst hier en daar geplugd bij de verschillende radiostations en een paar keer gedraaid om te kijken of het nummer aanslaat. Krijgt het voldoende waardering? Dan draaien we het vaker en krijgen steeds meer mensen het te horen op verschillende momenten van de dag. Zo niet, komt het niet verder dan de mensen die per toeval de radio aan hadden staan. Het is daarom dus des te belangrijker om jouw post op het juiste moment te plaatsen om zo voldoende interactie te genereren met jouw online publiek. Zo werk je het algoritme in de hand. Houd je dit een lange periode vol, krijg je van het algoritme steeds vaker en langer een podium.

Beste tijd om te posten 2022

Hoe weet je nu wanneer platformgebruikers het meeste interacteren met jouw bericht in 2022? Om je een hoop moeite en experimenten te besparen, vind je in het artikel van Coosto een compleet overzicht per kanaal. Interessant gegeven: met name de avonden genereren in 2022 een hoop engagement.

Social mediaprofiel toont jouw beste moment

De bedrijfsprofielen van de verschillende Social Media platformen tonen al lange tijd ontzettend veel informatie over jouw volgers en prestaties van je posts. Denk hierbij aan informatie als leeftijd, geslacht, locatie, dagelijkse activiteit (doelgroep) en berichtstatistieken als likes, comments, profielbezoeken, weergaven, bereikte accounts. Staar je daarom niet blind op de algemene voorgeschreven momenten. Stel jezelf de vraag: Wat werkt wel en wat niet? Bekijk en interpreteer de statistieken en speel in op de interesse en eigenschappen van het publiek. Misschien is jouw publiek wel het meest actief om 07:00u direct na het afgaan van de wekker. Deze inzichten helpen je bij de zoektocht naar de beste momenten om de verschillende type content te publiceren.

Above all: Inhoudelijk in orde

Naast het beste moment op te posten, blijft het belangrijkste dat de inhoud van je post waardevol is. Zo moet de content naast relevant, ook frequent verschijnen én gemakkelijk te lezen zijn. Een flinke kluif en alles bij elkaar niet ‘even snel’ te creëren. Weleens gedacht aan verschillende topics, met al dan niet verdiepende website-artikelen? Maak je überhaupt wel gebruik van een contentkalender, gebaseerd op contentstrategie?

Bekijk eens de diensten Publiceren op Social Media of Teksten voor eigen en betaalde media voor meer informatie.